Zašto je važno da govorimo o coaching-u?

Jer rezultati naših klijenata ukazuju na sve koristi i mogućnosti koje pruža coaching/koučing kao alat.

Zato smo za vas pripremili ebook coaching pitanja za samostalno korišćenje kao kratak prikaz coaching sesije.

Ebook je samo mali prikaz jednog dela koučing sesije kako bismo vam približili pitanja koja otvaraju potencijale. U partnerskom odnosu sa coach-em kroz sesiju ili sesije možete videti koji fokus daje i na koji način coaching podržava kroz ceo proces ostvarenja ciljeva i vizija.

O coachingu kao alatu za razvoj kod nas se govori nekih desetak godina.

Ali i dalje dobijamo pitanja šta je to tačno coaching, u kojim sferama života se može primeniti, kako igleda, da li se može raditi online, šta je sve potrebno da bi se realizovala sesija?

I da li postoji neki drugi termin na srpskom?

Termin koučing se odomaćio jer ne postoji drugi termin koji bi mogao da jednom rečju da objasni sve ono što koučing jeste.

Želimo da vas provedemo kroz nekoliko temelja u koučing, kako bismo vam približili sam način rada.

Kao prvo, coaching posmatrajte kao alat za svoj razvoj.

Kao drugo, vi dolazite na coaching sesiju – odnos 1 na 1 sa coach-em – sa svojim ciljevima, dilemama, odlukama, izazovima. Ili, organizujemo coaching online ukoliko vam to više odgovara.

Treće, sedite sa coach-em i odgovarate na pitanja u trajanju od 30 minuta do sat vremena.  Ne, ne, ne na bilo koja pitanja. Samo na ona koja vode do vašeg razvoja, do rešenja dileme, koja bude ono najbolje u vama i pokreću na promene koje želite.

Četvrto, coach aktivno sve vreme sluša šta govorite, postavlja otvorena pitanja koja inspirišu i koristi coaching tehnike.

Peto, coach vas pitanjima fokusira ka rešenju, ka jačanju internih pokretača, motivacije, efikasnom rešenju.

Šesto, coaching je uvek usmeren na akciju i rezultate koji su merljivi, bilo da su u pitanju ostvareni finansijski rezultati, kreiranje vizije, rad na određenim veštinama ili definisanje prioriteta.

Kao sedmo, coach pre svega apsolutno veruje da vi možete da ostvarite to o čemu govorite i šta želite. Zašto? Jer u dosadašnjem radu nismo sreli osobu koja nije uspela da ostvari sve što je zamislila uz pravu podršku. Zato zamislite da je koučing podrška koju tražite kada želite još jedan nivo dalje, još jedan nivo bolje.

Rezultati naših klijenata, sada već prijatelja, pokazali su nam sve ovo u praksi i zato želimo da vam ukažemo na benefite.

Moramo biti iskreni i reći vam da je coaching pravi alat samo kada ste spremni da preuzmete odgovornost i da se posvetite.

Tada je koučing pravi izbor za vaš razvoj.

Kako biste uspeli da vidite i osetite benefite pripremili smo za vas ebook coaching pitanja kao mali deo sesije koji možete sami preći.

Preuzmete ovaj ebook kao prikaz koučing sesije koju možete sami da uradite, uzmite vremena i odgovorite sebi na postavljena pitanja.

Pre nego što preuzmete ebook koučing pitanja važno je da imate cilj, izazov, dilemu ili potrebu da donesete neku odluku, i sa tim fokusom budite slobodni i odgovorite na sva pitanja.

Obavezno zapišite svoj cilj i zapišite svoje odgovore na pitanja.

(Desna strana ebook-a je ostavljena za vaše odgovore)

 

Želimo da čujemo vaše komentare i do kakvih uvida ste došli, pa vas pozivamo da nam se javite i pišete.

Ovaj post ima jedan komentar

  1. Moramo biti iskreni i reći vam da je coaching pravi alat samo kada ste spremni da preuzmete odgovornost i da se posvetite.

Ostavite odgovor