5 PREDNOSTI ONLINE KOUČINGA

 1. Pristupačnost i fleksibilnost
  U današnje vreme kada svi svakodnevno žongliramo gomilom obaveza sve je veći izazov pronaći sat vremena samo za sebe. Nekada taj sat imamo tek kasno popodne ili uveče, nekad u subotu ujutru. Prednost online koučinga je fleksibilnost u zakazivanju i pristupačnost. Vaš Online kouč radi sa vama onda kada vama odgovara. Sve što vam je potrebno za Online koučing sesiju je kompjuter i pristup internetu. Sesiju možete zakazati i kada ste na putu i obaviti je iz hotela ili sa klupe u parku.
 2. Cena
  Online koučing sesija je jeftinija od standardne jer osim što vi nemate troškove transporta nema ih ni vaš kouč.
 3. Veći izbor
  Vaš online kouč ne mora biti iz vašeg grada, čak ni iz države. Imate mogućnost da izaberete nekog od internacionalnih koučeva isključivo na osnovu toga kakav vam je kouč potreban i niste ograničeni ponudom vašeg mesta. Nekada vam je za rast i razvoj potreban upravo neko iz druge kulture ko će vam omogućiti svežu perspektivu a nekada vam je, pogotovo ako živite i radite u inostranstvu, potreban neko s kim ćete pričati na maternjem jeziku i ko će razumeti kulturološke barijere na koje svakodnevno nailazite.
 4. Face to Face
  Iako je online, koučing sesija ostaje i dalje Face to Face ili još bolje rečeno Human to Human. Kada se jednom naviknete na tehnologiju i povežete sa koučem osećaj je isti kao da ste u istoj prostoriji. Vaš kouč vas vidi i čuje podjednako dobro i preko web kamere i prepoznaće sve vaše sitne grimase i vaš govor tela. S druge strane obzirom na potrebu kouča da ostane u neutralnoj poziciji i potrebu da se vi kao klijent osećate maksimalno opušteno i sigurno distanca koju omogućava online sesija ide u prilog kvalitetu samog koučing procesa.
 5. Komfor i anonimnost
  Hteli to da priznamo ili ne, u našem društvu je rad na sebi i dalje tabu tema. Online koučing vam omogućava potpunu privatnost i anonimnost. Radite na sebi iz komfora vašeg doma bez obaveze da bilo kome bilo šta objašnjavate.

Ukoliko i dalje razmišljate o vrednosti koučinga evo nekoliko sigurnih beneficija koje ćete dobiti u toku koučing procesa:

 • Pomoć u određivanju prioriteta i definisanju ili redefinisanju ličnih i profesionalnih ciljeva
 • Ohrabrenje i podršku da istrajete na putu ostvarenja cilja kao i pomoć u nalaženju rešenja za prepreke na koje ćete na tom putu nailaziti
 • Podršku u izgradnji samopouzdanja i kreiranju života u skladu sa vašim vrednostima
 • Pomoć u identifikovanju vaših „kradljivaca vremena“, štetnih navika i uverenja.
 • Priliku da uz stručnu podršku odgovorite sebi na ona „teška“ pitanja
Zakažite online coaching sesiju