Kako zadržati fokus na cilju

Kako-zadrzati-fokus-na-cilju

Pravi ciljevi su važni! Pravi ciljevi su motivišući! Pravi ciljevi postaju prioritet u danu!

1.Sanjajte svoje snove. Zapišite svoju listu snova, želja, nadanja za svaku važnu životnu oblast! Ciljevi su motivišući samo ukoliko su iskreno vaši. Setite se Volta Diznija koji je rekao “Sve što možete da zamislite možete i da ostvarite…” Naš mozak ne pravi razliku između realnosti i mašte!

2. Opišite cilj kao da sada živite u momentu kada je ostvaren. Budite hrabri i postavite sebi pitanje: Kada bih bio/bila siguran/a da ću sigurno uspeti, šta bih sada radilo/la? Iz liste snova, odaberite 3 cilja za 2018. čije će vam ostvarenje doneti ispunjenost i zadovoljstvo. Opišite cilj kao da sada živite u momentu kada je ostvaren, šta tačno vidite, čujete i osećate na cilju. Budite što specifičniji, jasniji. Razmislite zašto vam je važno da ostvarite ovaj cilj? Važno je da znamo zašto nešto radimo, jer ukoliko je „zašto” dovoljno jako, uvek ćete pronaći odgovor na „kako”. Ukoliko imate dovoljno jake razloge, možete postići gotovo sve. I za kraj, definišite rok u kome treba ostvariti cilj. Neka bude dostižan, ali i ambiciozan.

Proverite:

  • Da li su vaši ciljevi stvarno vaši i pod vašom kontrolom? Ili neko drugi to želi za vas?
  • Da li je cilj pozitivan? Šta želite da bude ostvareno, a ne šta ne želite?
  • Na koga će još uticati ostvarenje cilja? Da li je ostvarenje cilja korisno i za druge ljude?

3. Definišite prvi korak. Možda nećete odmah znati sve korake kako da ostvarite cilj i to je OK. Važno je napraviti prvi korak. A nakon prvog koraka, otkrivaćete sledeće.

 

Kako vas možemo podržati na putu ostvarenja ciljeva?

Coaching svojim alatima pruža podršku tokom celog procesa rada na ciljevima, od ideje do ostvarivanja.

Coach pruža podršku prilikom pronalaženja važnih i vaših ciljeva. Zajedno sa vama razvija ciljeve i omogućava da osvestite lične resurse, snage i motivaciju. Istražuje potencijalne prepreke i osnažuje vas da ih prevladate.

 

Da li ste već postavili ciljeve za 2018?

Na vama je, donesite odluku. Budite deo malog procenta ljudi koji se bavi svojim ciljevima na uspešan način.

Javite nam se da zajedno proverimo kako su vaši ciljevi formulisani i da li vam daju fokus na ostvarenje!

Ostavite odgovor