[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”12704″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Šta je NLP?

NLP je akronim za Neuro Lingvističko Programiranje. Iako zvuči komplikovano, to je zapravo najkorisniji i najrasprostranjeniji komunikacioni model današnjice sa širokom primenom. Koriste ga svi koji teže uspehu, od uspešnih menadžera, preko lidera do prodavaca. Može vam biti koristan na bilo kom stepenu vašeg poslovnog razvoja, ako stremite ka tome da budete još veći profesionalac u svom poslu.

Kako je NLP nastao?

NLP je nastao preuzimanjem strategija, tehnika i alata vrhunskih profesionalaca još 70-ih godina prošlog veka.[/vc_column_text][dt_default_button link=”url:%23rezultat|||” smooth_scroll=”y” size=”medium” css=”.vc_custom_1537172244243{margin-bottom: 30px !important;}”]Rezultati treninga[/dt_default_button][vc_column_text]

KADA JE NLP TRENING PRAVI IZBOR ZA MENE?

[/vc_column_text][vc_single_image image=”12703″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Kreiranje uspešne komunikacije i promena u ponašanju je ono što će vas i ljude sa kojima radite dovesti do željenih ciljeva. Kroz modularni rad, NLP treninzi, segment po segment, rade na jačanju veština i dovode do promena, koje vam omogućavaju postizanje uspeha u svim sferama života.

Trening je namenjen svima vama koji:

 • Želite da nadogradite svoje veštine komunikacije, koje će vam omogućiti uspeh i uticaj u komunikaciji sa različitim sagovornicima.
 • Shvatate važnost kreiranja vizije, ciljeva, kao i strategija za njihovo ostvarivanje.
 • Želite da usvojite obrasce ponašanja koji će vas dovesti do željenog rezultata.

[/vc_column_text][vc_progress_bar values=”%5B%7B%22label%22%3A%22POSTAVLJANJE%20CILJEVA%22%2C%22value%22%3A%22100%22%7D%2C%7B%22label%22%3A%22UNAPRE%C4%90ENJE%20KOMUNIKACIJE%22%2C%22value%22%3A%22100%22%7D%2C%7B%22label%22%3A%22PROMENA%20PONA%C5%A0ANJA%22%2C%22value%22%3A%22100%22%7D%5D” caption_pos=”top” units=”%”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1537170183014{margin-top: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

DOSTUPNI NLP TRENINZI

 

NLP Practitioner

 

I modul – Odaberite uspeh

Prvi modul treninga vam donosi osnovne koncepte NLP-a i odgovor na pitanje šta to NLP čini umetnošću i naukom o uspehu. Naučićete šta su stubovi uspeha na kojima je NLP utemeljen i saznaćete kako fokusiranost na cilj, moć zapažanja i fleksibilnost vode ka bržem i lakšem postizanju željenih rezultata.


II modul – Snaga uticajne komunikacije

Na ovom modulu ćete naučiti kako da jezički obrasci postanu vaš saveznik i kako da na najefikasniji način inspirišete sagovornike. Pored Miltonovog modela na ovom modulu naučićete i komunikacioni model NLP-a i model promene nivoa apstrakcije (chunking). Fokus primene ovih alata je u pregovaranju, prodaji, motivaciji zaposlenih i javnom nastupu. Radićete na razvoju veština brzog uspostavljanja usaglašenosti sa najrazličitijim sagovornicima kao i na prepoznavanju i definisanju ličnih i profesionalnih ciljeva.


III modul – Govor preciznosti

Na trećem modulu bavićemo se komunikacionim modelima koji dolaze iz rada Virdžinije Satir i Frica Perlsa. Naučićete kako da u svakoj situaciji postavite najpreciznije pitanje i kako da dovedete u pitanje sopstvena uverenja koja vam stoje na putu ostvarivanja ciljeva. Komunikacijski model NLP-a i metamodel postaće vaši saveznici i pomoći će vam da razumete dubinsku strukturu komunikacije. Pored metamodela, na ovom modulu obrađujemo i reframing.


IV modul – Pokreni promenu

Promena je osnova rasta i razvoja i zato je centralni deo našeg treninga posvećen promenama. Na ovom modulu naučićete osnovne NLP tehnike koje možete koristiti prilikom rada na promenama ponašanja. Kroz ojačavanje unutrašnje reprezentacije željenog ishoda budućeg događaja, radićete na aktiviranju sopstvenih resursa i izgradnji željenog stanja. Pored tehnika za pokretanje promene, na ovom modulu obradićete i osnovne metaprograme. Analiziraćemo na koji način možemo da prilagodimo stil prezentacije, rukovođenja ili prodaje u zavisnosti od toga ko je pred nama i kako da motivišemo saradnike čija je „čaša do pola puna”, a kako one koji čašu vide „do pola praznom”.


V modul – Zadrži promenu

Jedan od najvećih izazova prilikom rada na promenama je i održavanje željene promene u dužem vremenskom periodu. Peti modul je posvećen radu sa submodalitetima i sidrima, delovima NLP-a koji su ključni u generisanju dugoročne promene. Na ovom modulu ćete naučiti kako da u svakoj situaciji generišite i zadržite jako resursno stanje. Kako da pojačate emocionalni odnos prema situacijama koje su za vas pozitivne i kako da ga smanjite kada je reč o negativnim situacijama.


VI modul – Programiranje ciljeva

Šesti modul treninga je posvećen radu na projektima, dugoročnim ciljevima. Na ovom modulu naučićete kako da svoj lični ili poslovni projekat razgradite na elemente koji će pojačati vašu motivaciju i koji će obuhvatiti i druge ljude koji su deo vašeg sistema. Kroz koncept rada na vremenskoj liniji i primenu modela neurologičkih nivoa, vaši projekti će dobiti dodatni sjaj, a iskustvo kreirano kroz korišćenje ovih modela podići će nivo vaše motivacije


VII modul – Kreiranje vizije

Naši ciljevi, projekti i vizije po pravilu uključuju i druge ljude. Često je ključ našeg uspeha vezan za uspeh naših saradnika, klijenata ili prijatelja. Poslednji modul našeg treninga posvećen je primeni strategija kreativnosti u radu na projektima, radu sa metaforama i kreiranju lične vizije. Pored ovih tema na sedmom modulu ćemo uraditi i pregled celokupnog gradiva „NLP Practitioner” treninga i pripremićemo vas za sertifikaciju.

 

NLP Komunikacija

 

Umetnost i nauka o uspehu

NLP je metod koji se bavi prepoznavanjem, opisivanjem i prenošenjem uspešnih strategija sa jedne osobe na drugu ili iz jedne oblasti života na druge. Možete ga primeniti u najrazličitijim životnim oblastima.

NLP se može opisati kao otvoreni softverski paket u kojem možete rešiti različite zadatake i koji možete primeniti u različitim segmentima života. Mada postoje mnogi termini koji se usko vezuju za NLP, termini koji su nama najznačajniji su: model, subjektivno, komunikacija, lična promena i usavršavanje.

U okviru ove oblasti pričaćemo o:

 • Značenju NLP-a
 • Kratkoj istoriji
 • Autorima NLP-a
 • Modelima NLP-a
 • Stubovima NLP-a


Fleksibinost

Svi pričaju koliko je važna fleksibilnost, retko ko o tome kako se razvija. Fleksibilan čovek upravlja situacijama. Radićete na svojoj fleksibilnosti. Naučićete kako da povećate fleksibilnost i na taj način povećate svoj uticaj na druge ljude i značajno smanjite nivo stresa u različitim situacijama. Naučićete kako da stvari sagledate iz različitih uglova i na taj način utičete na vaše odnose, poslovne rezultate i dr.

U okviru ove oblasti pričaćemo o:

 • Fleksibilnosti kao stubu uspeha
 • NLP principima
 • Primeni NLP principa kroz vežbe i diskusije


Izoštravanje čula

Ovladaćete konkretnim alatima za kvalitetnu komunikaciju sa drugima, bilo da im se obraćate uživo ili putem email-a, dopisa, ponude i sl. Naučićete kako da prenosite uticajne poruke i da vi kao prenosilac ostavite jak i pozitivan utisak. Kako da prilagodite svoju poruku svakom sagovorniku ponaosob i da to radite lako i jednostavno. Naučićete na šta treba da obraćate pažnju kod sagovornika, neverbalne signale, jezičke obrasce koji će vam dati mnogo više informacija o sagovorniku. Naučićete da prepoznate kako vaš sagovornik razmišlja.

U okviru ove oblasti pričaćemo o:

 • Reprezentativnim sistemima
 • Čulnim opisima vs. Interpretaciji
 • Tome šta nam oči govore
 • Kalibriranju
 • Elementima neverbalne komunikacije i pregovorima
 • Elementima neverbalne komunikacije u stresu


Usaglašenost

Usaglašenost je osnova svake komunikacije. Ovladaćete veštinom usaglašavanja sa drugima na osnovu govora tela i reči koje koriste. Naučićete da se usaglasite sa svakim sagovornikom ili grupom sagovornika i da na taj način budete neko ko je poželjan za kolegu, saradnika, prijatelja. Pored toga, saznaćete kako i da iskoristite tu usaglašenost za poboljšanje odnosa sa ljudima iz svog okruženja i sa ljudima sa kojima prvi put dolazite u kontakt.

U okviru ove oblasti pričaćemo o:

 • Elementima uspostavljanja usaglašenosti
 • Separatoru
 • Praćenju i vođenju

 

U saradnji sa

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1537172178173{margin-top: 30px !important;}”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text el_id=”rezultat”]

REZULTAT NLP TRENINGA

[/vc_column_text][vc_single_image image=”12702″ img_size=”full” alignment=”center”][bsf-info-box icon=”Defaults-check” icon_size=”40″ icon_color=”#a6ce39″ title=”POBOLJŠANJE PERFORMANSI” pos=”left”]Kroz rad na sebi, posebno u oblastima komunikacije, ciljeva i kroz usvajanje korisnih ponašanja, performanse u svim oblastima života će biti značajno unapređene.[/bsf-info-box][bsf-info-box icon=”Defaults-check” icon_size=”40″ icon_color=”#a6ce39″ title=”ISKORIŠĆENJE POTENCIJALA” pos=”left”]Svi mi u sebi imamo sve potrebne resurse koji nam omogućavaju da napravimo promenu. Od nas zavisi u kojoj meri ćemo iskoristiti naš potencijal i preuzeti odgovornost za svoj lični uspeh.[/bsf-info-box][bsf-info-box icon=”Defaults-check” icon_size=”40″ icon_color=”#a6ce39″ title=”FOKUS NA BUDUĆE REZULTATE” pos=”left”]Kroz rad na viziji i ostvarivim ciljevima vi zapravo možete predvideti gde ćete biti za 5 ili 10 godina. Ukoliko zaista znate šta želite i svakodnevno pravite male akcione korake koji vas vode ka cilju, uspeh je izvestan.[/bsf-info-box][dt_default_button link=”url:%2Fkontakt%2F|||” size=”big” css=”.vc_custom_1537172155483{margin-top: 30px !important;}”]Kontaktirajte nas[/dt_default_button][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]