Da li je vredno?

10-godina

Miriše na zimu. Užurbano hodam ka kancelariji, umotana u šal, smrznutih pristiju, noseći tri torbe i pitam se da li je vredno. Da li je vredno svih ne prospavanih noći, svih pređenih kilometara, teških kofera, briga.

Koračam tako i razmišljam kako je, zapravo, sjajno što se osmehujem dok se pitam. Možda prolaznicima delujem sumanuto, ali mi po neko uzvrati osmeh, pa onda i njima bude sjajno. Bar na momenat.

Divna je 2018.

Privilegija je radovati se svakom danu i osećati svrhu svakog koraka svojih aktivnosti. Svakim delom sebe osećam da mera uspeha nije ono što nas uče. Nisu KPI-evi, nisu brojevi, nije broj klijenata sa kojima radimo, nije broj izvedenih treninga, niti broj pročitanih CV.

Uspeh su sve lekcije koje sam naučila. Uspeh su sva skretanja sa puta koja sam napravila. Uspeh je u putu, ne u rezultatu. Uspeh je iskustvo koje sam stekla razgovarajući sa ljudima koje sam srela na tom putu. Uspeh su i sve greške koje i danas pravim. Pa i one koje ponovim, ali ih osvestim. Najveći uspeh su osobe koje sam imala priliku da upoznam, sarađujem i od njih učim. Uspeh je osećati svoju svrhu, biti svoj. Uspeh je nazivati stvari pravim imenom. Uspeh je ne očekivati. Uspeh je pronaći ili tragati za balansom u sebi. Uspeh je i, teškim danima, ne pokriti se po glavi već ustati, spremiti se  i stati ispred grupe i održati odličan trening. Nositi kofere sa trening materijalima koji su teški 20+kg. Uspeh su i bolna saznanja i lična ograničenja.

Uspeh je reći sebi sutra je novi dan

I onda, osvane jedno jutro drugačije od svih ostalih jutara. Jutro kada sebi kažem da je dan za novi početak. I novu šansu. Za spontanost. Za hrabrost. Za kreativnost. Za dozvolu da budem ono što jesam. To je pravi uspeh. Nisu brojevi.

I vredno je. Svake ne prospavane noći. Svakog kilometra. Svake glavobolje.

I tako, 10 godina od osnivanja Balance Consulting-a je sjajno što još uvek imam osmeh. Svakim danom sve veći. Čak i dok smrznuta koračam ka kancelariji.

 

Autor: Marija Švigir

Ovaj post ima jedan komentar

Ostavite odgovor