Obraćate li se pravim ljudima?

obracate-li-se-pravim-ljudima

I sami ste svedoci  ovog  ubrzanog vremena u kome kao da važi pravilo: ako ne postojite na Internetu – ne postojite uopšte. Milion pitanja danas muči svakoga ko ima neki proizvod ili uslugu: Kako da se predstavim? Kako da se promovišem? Kojim kanalima? I tako dalje, i tako dalje…

I priznaćete, sve to ume da unese priličnu konfuziju. Pri tom, tu su sve te nove reči: reach, lead, engagment… I to ne popravlja stvari. Samo unosi još više konfuzije. A ako želite stabilno poslovanje, vi za konfuziju prosto nemate vremena.

Zamislite situaciju u kojoj ste krenuli na putovanje, a ne znate koja vam je krajnja destinacija. Ako stignete u Niš, zaustavićete se, popićete finu kafu u lokalnom kafeu i bićete srećni. Na tren. Ako stignete u Novi Sad, zaustavićete se, popićete finu kafu u lokalnom kafeu i bićete srećni. Na tren. Ali u suštini, vaša trenutna sreća brzo će biti zamenjena zbunjenošću i ponovnim pokretom na put, jer vi ne znate kud ste pošli, tako da vam je svejedno i gde ćete da stignete.

Dobra vest je da ćete nekud stići svakako. Loša vest je da će rezultat vašeg putovanja biti nasumičan, nemerljiv, a samim tim i manje vredan.

Isto je i sa sadržajem. Ako ne znate šta pišete, ZA KOGA i naravno zašto, teško da ćete za rezultat dobiti masu fanova koja klikće na linkove kao omađijana vašim novim tekstom. Kada upoznate vašeg čitaoca – upoznaćete i vašeg kupca.

Želite da vaši čitaoci zaista ostanu “zakačeni” za vaš sadržaj? Želite da im pružite što više korisnih, pitkih i zanimljivih informacija, a za što manje vremena? Onda odgovorite (ali bez varanja) na sledeća  pitanja, i to pre nego uopšte i počnete da pišete.

Ko je Vaš čitalac?

Klijent. Zaposleni. Investitor. Poslodavac. I svako od njih ima različite probleme i potrebe i različite nivoe znanja, zato morate da znate tačno i precizno kome se obraćate pre nego što uopšte spustite prstiće na tastaturu.

Razmislite o tome šta motiviše vašu publiku, na koji način razmišlja, zašto kupuje vaš proizvod. Postoji sjajna tehnika upoznavanja vašeg čitaoca, putem metaprogramskih testova, a to učimo na radionici “Upoznajte Vašeg čitaoca”.

Pišete za različitu publiku? Možda bi bilo dobro da napišete više vrsta copyja, za svaki segment vaše publike.

Ko nije Vaš čitalac?

Jedna od najvećih grešaka koje viđam u sadržaju je pisanje za jednog, od dva čitaoca koji uopšte nisu važni. A oni su:

a) Vi.

b) Osoba koja vas je unajmila da pišete copy. S obzirom da vama ova osoba dođe uglavnom kao nadređeni, vi često imate želju da joj udovoljite, umesto da je savetujete (čitajte: obuzdate). I sama sam nekad upadala u ovu zamku.

Ali, ako zaista želite da vam vaša publika pokloni svoje vreme, naučite razliku između onoga šta vi ili vaš nadređeni želite da kažete i onoga šta vaša publika želi da čuje. Umetnost dobre pisane komunikacije leži u tome da znate razliku između toga šta vi želite da kažete i toga šta je to šta vaši čitaoci žele da čuju.

Šta zanima Vašu publiku?

Stvarno mislite da bilo koga, osim vaše familije, zanima “uzbudljiva vest” o tome da ste putovali na konferenciju u Minhen? Vaši selfiji sa atraktivnih turističkih destinacija? Ne, jedino šta vašu publiku zanima je šta je to šta Vi imate korisno za njih.

Odbacite sve, a kad kažem sve – mislim SVE, što nije korisno vašem čitaocu.

Sve ovo možete naučiti na trosatnoj radionici “Upoznajte Vašeg čitaoca” koja će se održati 19.11.2016. u prostorijama Balance Consulting-a u Kragujevcu, na kojoj pravimo preciznu skicu vašeg idealnog čitaoca, samim tim i potencijalnog kupca. I sve to će Vam odmah biti korisno u praksi. Ne sutra, ne za pet dana. Ne za tri godine. Odmah.

Ako želite da imate publiku, ako želite da vas neko prati, čita, da nešto prodajete – tražite da neko potroši svoj teško zarađen novac i dragoceno vreme na Vas –  morate da počnete da vidite, poštujete i poznajete te ljude. Dobro, kao što poznajete sebe, kao što poznajete svoju porodicu i svoje prijatelje. Jer samo tako ćete steći njihovo poverenje. A kada imate poverenje – Vi imate moć da prodate sve.

SVE O RADIONICI “UPOZNAJTE VAŠEG ČITAOCA” MOŽETE PROČITATI OVDE

Ostavite odgovor