I tako, došlo je vreme da se godina sumira. Obično na kraju godine postavimo sebi pitanje: “I kada se osvrnem kakva je ova godina bila?“ Rekla bih da je ova godina za pamćenje jer je bila jako izazovna i u isto vreme najuspešnija od kada se bavim ovim poslom.


Više puta sam pomenula da volim svoj posao i da me motiviše pored toga šta radim, još važnije mi je sa kim radim. Ove godine Balance je proslavio 10 godina poslovanja i svoj tim proširio sa jako kvalitetnim mladim ljudima. Nije što su moji ali su zaista sjajni. Da se razumemo kako vas naslov ne bi zavarao, nismo mi savršen tim. Ne, ne. 🙂 Prošli smo kroz sve faze dok smo stigli do formiranja tima. Bilo je nakon upoznavanja i oluje i odmeravanje snaga i testiranje poverenja. Sada kada pogledam moj tim mogu slobodno reći da nas vidim kao jedan jako kvalitetan, pozitivan i podržavajući tim. Iz mog ugla gledanja prepoznala sam par jakih strana koje nas čine uspešnim timom:


  1. Imamo lidera kojem verujemo i poštujemo ga. Ona je zapravo lepak koji drži sve nas zajedno, ohrabruje i motiviše.
  2. Otvoreno komuniciramo jedni sa drugima i imamo slobodu da delimo mišljenje, ideje.
  3. Svako daje doprinos svojim radom i razume koje su njegove odgovornosti.
  4. Pružamo jedni drugima podršku u trenucima kada je to potrebno. Kroz iskustvo može se zaključiti da je tim produktivniji kada se članovi mogu osloniti jedni na druge.
  5. Članovi tima su različiti. Svako od nas je jedinstven i može ponuditi svoja iskustva i znanja koje drugi ne mogu.
  6. Na poslu nam je i zabavno. Uvek nađemo vremena za smeh.
  7. Fokusirani smo na timske ciljeve i rezultate.

 

Zapravo, da bi jedan tim bio kvalitetan i dobar potrebno je da se temelji na poverenju. Mislim da nas to čini timom snova. Kada ne bih imala povrenja konstantno bih se pitala kako ostali rade svoj posao, da li mogu da se oslonim na tu osobu itd.  Naš tim čine uglavnom psiholozi, ali imamo i pravnike, ekonomiste, filologe što nas čini još jedinstvenijim. Posebno mi je važno sa vama da podelim da u timu imamo i čoveka iz senke. Ako pogledate fotografiju mog tima sigurna sam da će vam se svideti, zar ne? E pa, postoji čovek koga ne možete tako često videti na našim slikama, tj. skoro nikad. Voli čovek da kontrira. 🙂 To je naš Sloba. 🙂 On je tu da svaki za nas važan trenutak zabeleži i podeli sa vama.

 

I za kraj bloga, a i ove godine podelila bih želju. U Novoj godini bih volela duplo više fotografija sa našim uspesima, što znači duplo više posla za Slobu. 🙂 A vama? Vama bih poželela da imate svoj tim iz snova, a ako ga već imate onda se priključite i delite sa nama uspehe u Novoj godini.

 

Srećna vam Nova godina…


Jelena Marušić