Kao lider, vi vodite organizaciju ka ostvarivanju vizije uz pomoć i podršku svojih saradnika.

Vi pronalazite i koristite prilike i pravite prve korake ka budućnosti za vašu organizaciju i članove vašeg tima. Sastavni deo liderstva su vizija i promene. Vaš zadatak kao dobrog lidera je i da sami kreirate promene. Potrebno je da budete korak ispred. Trening liderstva može biti prvi korak.

Neophodne veštine se mogu razviti i unaprediti kroz treninge – motivacija zaposlenih, postavljanje ciljeva, donošenje odluka, fokus na rešenje, preuzimanje odgovornosti i prihvatanje grešaka, fleksibilnost u pristupu, selekcija najboljih kadrova. Ako želite savršen proizvod, morate imati i savršen tim. Na treninzima liderskih veština naučićete kako da vodite, motivišete i razvijate svoje zaposlene ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva organizacije.

 

NAJČEŠĆA PITANJA NAŠIH KLIJENATA

KAKO MOTIVISATI ZAPOSLENE?

Povećanje plate utiče na povećanu motivaciju samo kratkotrajno. Prava motivacija leži u viziji i vrednostima kompanije.

KAKO DATI DOBAR FEEDBACK?

Da bismo znali da li neki posao radimo na dobar način neophodna nam je povratna informacija o tome. Feedback je odličan razvojni alat!

KAKO UPRAVLJATI KONFLIKTIMA?

Konfliktne situacije su deo svakog posla, i ne možemo ih izbeći. Ono što možemo, jeste da ih preusmerimo u željenom pravcu i učimo ih konstruktivnim.

KAKO SE SUOČAVATI SA PROMENAMA?

Promene su neminovnost u svakom poslu, posebno u savremenom životu, gde su promene skoro svakodnevne. Fleksibilan pristup je zasigurno neophodan!

KAKO DONETI PRAVU ODLUKU?

Odlučivati racionalno ili pak dozvoliti unutrašnjem osećaju da to uradi nije retka dilema. Važno je naći način kako u odluku uključiti oba ova pravca!