Iskoristite potencijal vaše organizacije!

Ljudi, sa svim svojim resursima u vidu znanja, veština, sposobnosti, kreativnosti predstavljaju jedini faktor organizacije koji ima neograničene kapacite za razvoj, koji je jedinstven i koji se ne može kopirati. Bilo da ste rukovodilac, menadžer, član tima ili zaposleni, ovo sigurno već znate.

Treninzi iz oblasti menadžmenta ljudskim resursima doprinose boljem odabiru, a zatim i uvećanju i boljem korišćenju kapaciteta zaposlenih. Krajnji rezultat efikasnog menadžmenta ljudskim resursima se uočava kroz bolji kvalitet, manje troškove, povećanu inovativnost i veće zadovljstvo zaposlenih.

Sve ovo zajedno omogućava stvaranje novih ideja koje vode individualnom i organizacijskom napretku, uspehu na tržištu i dugoročnom razvoju.

 

NAJVAŽNIJE AKTIVNOSTI MENADŽMENTA LJUDSKIH RESURSA

 

SELEKCIJA I ZAPOŠLJAVANJE

Planiranje ljudskih resursa i odabir odgovarajućeg kadra je baza svake dobre organizacije.

OBUKA I RAZVOJ ZAPOSLENIH

Neprestan razvoj ljudi više nije stvar želje ili dobre volje, već aktivnost koja je obavezna i uslovljena neprestanim razvojem tržišta.

RAZVOJNA PROCENA ZAPOSLENIH

Cilj razvojne procene zaposlenih je kreiranje individualnih planova razvoja.

MOTIVACIJA ZAPOSLENIH

Osmisliti uspešan sistem motivacije zaposlenih znači naći put ka ostvarivanju boljih performansi čitave organizacije.

TRENING INTERNIH TRENERA

Imati kadrove koji su osposobljeni da svojim kolegama u svakom trenutku pruže potrebnu podršku i trening, štedi i vreme i novac.

ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH

Briga o zadovoljstvu zaposlenih je pokazatelj jedne zdrave organizacije koja svoj uspeh temelji na njihovom zajedničkom razvoju.